TENTOONSTELLINGEN

Aviodrome
Herman Miller
Vestingmuseum-interieur
 
De meest recente stand met een oppervlakte van ruim 500m▓ was uitdagend bijna de volledige stand was hangend uitgevoerd. Doordat de wanden vrij bleven van de vloer ontstonden omgevingen en ruimtes in verschillende gradaties van beslotenheid. De lichtheid van de presentatie liet de meubelen optimaal tot hun recht komen.
De hangende elementen bestonden uit glas en bedrukt voile. Alle wanden waren semi-transparant. Hierdoor ontstond een boeiende menging van hard en zacht en van openheid en beslotenheid. De afzonderlijke plekken boden voldoende privacy voor zakelijke gesprekken maar bleven deel uitmaken van het geheel. De voiles waren bedrukt met teksten en foto's die verband hielden met 'werk'. Hierdoor ontstond een grafisch beeld dat op elke afstand bleef boeien. Het beeldmerk van Herman Miller was in de bedrukking ge´ntegreerd.

Bij de voorgaande stand werd uitgegaan van concentrisch gebogen wanden als ordenende structuur. Ook bij deze stand werden verschillende niveaus van privacy geschapen. Van geheel afgeschermd in de kern via semi afgeschermd in de omringende schil en naar buiten geheel open. De concentrische wanden werden verbonden door grote afbeeldingen. Ze boden een levendig karakter zonder de heldere structuur van de stand te verstoren. De fotografie verwees naar de thematische presentatie van het meubelprogramma.