BEWEGWIJZERING

Beiroet
Valkhof Museum
Vestingmuseum-exterieur
 
Door het toepassen van transparante materialen werd een visueel conflict met de architectuur voorkomen. Voor het overdragen van informatie is een transparant materiaal echter normaal niet geschikt. Wij kozen voor een oplossing waarbij -in een ruimtelijk object- twee transparante panelen achter elkaar zijn geplaatst. Door middel van een bijzondere techniek is elk van de vlakken in één kijkrichting transparant. Van de andere richting bekeken vormt het een dicht vlak. Hierdoor ontstaat aan weerszijden het effect van goed leesbare tekst, geplaatst voor een neutrale achtergrond. Dit leverde een goede leesbaarheid van de informatie op zonder het transparante karakter te verliezen.

Daarnaast verzorgden wij een historisch overzicht van de geschiedenis van het museum. Door het ontwerp hiervoor ook te baseren op het thema 'ruimtelijke transparantie' werd een duidelijke verbinding met de bewegwijzering gelegd.